Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Βλήμα.. Gate


Απόρρητα έγγραφα απαγορεύεται να δίδονται στην δημοσιότητα. Ανάλογα με την διαβάθμιση των εγγράφων που δημοσιοποιούνται, προβλέπονται βαριές ποινές για τους παραβάτες στρατιωτικούς και πολίτες.

Στην περίπτωση πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, έπρεπε να τηρηθεί το απόρρητο των διαδικασιών πώλησης, με ενημέρωση όλων των αρμοδίων οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, εφόσον προβλεπόταν.

Εάν ήταν όλοι ενήμεροι, δεν θα υπήρχε κανένας (αντιπολιτευτικός) λόγος διαρροής απόρρητων εγγράφων της σχετικής αλληλογραφίας.

Εδώ φαίνεται ότι δεν ήταν ενήμερα όλα τα αρμόδια όργανα και έγιναν παράτυπες διαδικασίες. Έστω και σ’ αυτήν την περίπτωση, θα έπρεπε να συνεννοηθούν και να διορθώσουν τις παρατυπίες, κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί, «κεκλεισμένων των θυρών».
Μια άλλη διάσταση, (που δεν έχει πάρει δημοσιότητα) αφορά την Σαουδική Αραβία, που προσπάθησε, (λόγω του πολέμου στην Υεμένη), να προμηθευθεί γρήγορα και μυστικά τα πυρομαχικά και το ελληνικό.. αθάνατο μπαχαλοσύστημα το έκανε.. βούκινο, (και δημόσιες δηλώσεις βολευτή Φίλη, υπουργού Σκουρλέτη - τόσο άσχετοι!!) εκθέτοντας την Σαουδική Αραβία διεθνώς, βλάπτοντας την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδος.

Εκτός από αυτήν την (για άλλη μια φορά) εικόνα.. ρόμπα-κράτους, να σημειωθεί και η υλική ζημιά που υπέστη το δημόσιο, χάνοντας 65 εκατομμύρια ευρώ από την μη πώληση των πυρομαχικών (που δεν χρειάζονται οι ΕΔ) μετά τον σάλο που ξέσπασε. Αλλά μήπως τους νοιάζει, μήπως θα λογοδοτήσει κανένας, ή μήπως θα πληρώσουν αυτοί την ζημιά; Επικίνδυνα.. Βλήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου